Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Batalia pentru OSCAR: extraterestrii Avatar vs. soldatii Hurt Locker

Criticii de cinema sunt de parere ca lupta pentru premiile Oscar se va duce intre S.F.-ul lui James Cameron, "Avatar", si filmul de razboi al lui Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker".

Sunt doua filme absolut diferite, spun pasionatii celei de-a 7-a arte. Atat ca gen, cat si ca tehnica de filmare.

Blockbuster-ul lui James Cameron prezinta povestea unor locuitori ai unei planete indepartate, care se trezesc invadati de pamanteni, dornici de imbogatire. Filmul a cunoscut un succes de public incredibil, provocand o adevarata manie "Avatar" in randul iubitorilor de filme din lumea intreaga.

Parerile celor care incearca sa explice acest succes sunt impartite: in timp ce unii spun ca a contat foarte mult tehnica de filmare, in format 3 D si IMAX, altii cred ca ca povestea filmului a prins pur si simplu datorita personajelor unice de pe planeta Pandora si a peisajelor de acolo, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate de ultima generatie. Cert este ca "Avatar" a inregistrat cele mai mari incasari din toate timpurile, adica peste 2,5 miliarde de dolari

De cealalta parte a filmelor vazute ca favorite la Oscar 2010 se afla "The Hurt Locker", o productie care duce lipsa de partea de romantism din Avatar, dar care are in plus o doza semnificativa de suspans. Filmul prezinta povestea soldatilor genisti din Irak, care au doar un singur lucru de facut: sa-si riste viata dezamorsand bombe, astfel incat ceilalti colegi ai lor militari sa ramana in viata.

Daca incaseaza premiul cel mare, "The Hurt Locker" ar deveni si cel mai putin profitabil film "oscarizat", din cauza incasarilor considerate slabe la Hollywood: "doar" 16 milioane de dolari. In plus, daca fosta nevasta a lui Cameron este premiata se va mai inregistra o premiera. Ea va fi prima femeie care obtine Oscarul pentru regie.

Ce-i drept, in afara acestor doua filme mai sunt cateva care ar putea pune mana pe mult ravnitele premii. Este vorba in primul rand de creatia lui Quentin Tarantino, "Inglorious Basterds", un film care a prins la public si datorita "ingredientelor" tipice acestui regizor: violenta, umor negru si..final neasteptat. De altfel, cu "Ticalosii fara glorie" Tarantino a reusit sa obtina cele mai mari incasari din cariera sa.

Alte filme cu sanse de a obtine statueta aurita a Hollywood-ului sunt urmatoarele:

- "The Blind Side" in care Sandra Bullock joaca rolul unei femei pline de bani, dar care face totul pentru a ajuta un tanar de culoare, care nu avea nici cu ce sa imbrace.
- "Crazy Heart", unde actorul Jeff Bridges joaca rolul unui unui cantaret de muzica country irascibil si fara chef, care se indragosteste de o jurnalista mult mai tanara decat el.
- "Up in the air" in care George Clooney joaca rolul ingrat al unui om care trebuie sa anunte concedierile angajatilor..in locul altora.

sursa:stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/show-buzz/film-tv/batalia-pentru-oscar-extraterestrii-avatar-vs-soldatii-hurt-locker.html

..........

VOI CINE CREDETI CA VA CASTIGA SI DE CE?
CARE PELICULA V_A PLACUT IN MOD DEOSEBIT, IN CAZUL IN CARE ATI VIZIONAT (MACAR)
CATEVA DINTRE ELE?

....

EU UNA, PARIEZ PE "The Hurt Locker", transmis in seara asta de PROTV, de la 22:30.

In timp ce ceremonia va fi transmisa de HBO, incepand cu ora 3:00 AM(ora Romaniei),
daca am retinut corect.
.....


...

Iar dupa decernarea ravnitelor statuete, astept sa va spuneti si aici parerea despre ce s-a petrecut acolo, despre filme, gala, premianti.

Pana atunci, vizionare placuta si seara de nota zece!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _