Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Inteligenta romantica de Mary Valentis.

Autor: Mary Valentis
Editura: HUMANITAS
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preţ: 27,00 lei

Inteligenta ascutita poate prezice cu ce viteza vei rezolva problemele de matematica sau ce sanse ai sa cuceresti un premiu Nobel, insa, in afara vietii profesionale, nu iti garanteaza nici succesul, nici fericirea, nici implinirea. In plan personal si social, inteligenta nu presupune sa posezi doar un IQ ridicat. Indicatorul corect de evaluare a sortilor de izbanda este EQ-ul– coeficientul emotional–, o masura a profunzimii si abilitatilor afective.

Fundamentata pe teoriile psihologului Daniel Goleman si pe revolutionara sa lucrare Inteligenta emotionala, cartea de fata restrange sfera de interes la nivelul relatiilor de cuplu, lansand totodata sintagma„inteligenta romantica“– generatoare a unei serii de atitudini si de comportamente ce faciliteaza intemeierea unor astfel de relatii. Ea va invata cum sa constientizati atat propriile stari afective, cat si pe cele ale partenerului/partenerei si sa tratati cu tact orice manifestare nociva, fie ca e izvorata din gelozie, din dorinta de a detine controlul sau dintr-un spirit innascut de competitivitate. Aplicand in practica invataturile autorilor, veti ajunge sa stapaniti arta de a putea consolida in timp orice tip de relatie amoroasa.„Daca aceasta carte ar fi citita de mai multi oameni, rata divorturilor ar scadea semnificativ“, spune dr. Lloyd Glauberman, psiholog, presedinte al Psycho-Technology.

An aparitie: 2010
Pagini: 232
Format: 13x20 cm

sursa: www.procarti.ro

...

Daca scrieti urmatorul link, il tastati si urmariti textul care se va afisa pe ecran, veti avea prilejul sa cititi cateva pag. din acest volum, avand sansa de a
completa si un test prezent in pag. respective(**incepand de la pag. 9), testandu-va astfel... inteligenta romantica: 


http://www.humanitas.ro/files/media/inteligenta-romantica.pdf

Success!

Si nu uitati sa cautati si in librarii volumul.

Dupa parerea mea, chiar merita citit. Mai ales daca doriti o comunicare mai eficienta in relatia dv. si o imbunatatisere semnificativa a constiintei de sine si a vietii sentimentale, dar nu numai.

Lectura placuta!


....

In continuare, iata cateva exemple de

inteligenta ... romantica pe note(alese de mine, de aceasta data):




(sursa: YouTube)

alaturi de doua exemple, alese aleator de pe net, doua exemple care ne duc la polul opus: ne introduc in lumea dominata de "avantajele" tehnologiei moderne, in epoca in care "omul" renunta la sine, la orice valenta de ... inteligenta(fie ea si de tip romantic) si se etaleaza, asemenea unui obiect, in toata "splandoarea" sa, asteptand, parca sa fie licitat, la indemana apelurilor anonime, multe, putine sau ...pana la urma....absente, ultimul gand al ambelor "parti", ofertant si ... cumparator, - fiind romantismul si relatia in adevaratul sens al cuvantului, se subintelege:

"Barbat potent, manierat, inteligent ofer companie doamnelor intr-un mediu discret si elegant."


"Tinara frumoasa 19 ani 90/60/90 prestez servicii pentru domni seriosi"

Mai exista si varianta, la fel de moderna, dar de fapt veche de cand lumea:

"Domn de companie

Barbat manierat, inteligent, cu bun simt, curat, potent ofer doamnelor si domnisoarelor o companie placuta. Ofer discretie totala si o ambianta placuta. Companie nu inseamna neaparat sex si spun asta gandindu-ma ca putem sta si la un pahar de poveste."

care, intr-un fel mascat vrea sa fie la fel de percutanta pe piata cererii si ofertei, mizind pe "conversatie" si ..."alchimii sufletesti" (...) la indemana oricui, dar si pe naivitate si autonaivitate.

Si exemplele de romantism la bucata ar putea continua, mult si bine, atat la masculin, cat si la feminin, ca sa nu nedreptatim pe nimeni in lumea noastra printre altele democrata si libera, evident.

Genul acesta de anunturi, de care abunda netul, si nu doar in aceasta perioada , cand criza zbiara ca e "la putere", iar "omul" e de acord sa se dezumanizeze in fel si chip, demonstrand, dincolo de orice, o neputinta crunta la toate nivelele, dar mai ales la nivel sufletesc si psihic, si o mare doza de DEBUSOLARE SI SINGuratate, asemenea dovezi de (anti)inteligenta ... romantica, aproape ca nu mai au nevoie de comentarii.

Dar cum ar zice un mucalit, cel ce stie sa aprecieze "valorile" vietii de astazi:

"Pai mai fratilor...nu trebuie sa traiasca si ei?!!!? Si...noi pe langa ei, ha??!?"

(sursa:YouTube) 

Si in sens propriu, si in sens figurat, evident.

....

Da, noroc, insa, ca inteligenta(chiar si cea romantica)nu a sucombat suta la suta si pentru toata lumea, intr-un univers global si ambiguu in care a ajuns sa guverneze voluntar si (sau) involuntar, PECUNIARUL si...prostia(fie ea cu studii sau fara), alaturi de multe altele.

Da, stiu, multi vor vocifera, iar:

"Si ma rog frumos...cand nu au guvernat?"

La urma urmei, buna intrebare.




Si totusi, exact cum preciza si autoarea prezentei carti, inteligenta romantica exista. Din fericire. Fiecare trebuie sa o caute, dupa puteri, in sine insusi/insasi.




(sursa: YouTube)

... 








In concluzie, bafta multa la (re)descoperirea acesteia(si nu numai)si o zi de... nota zece +!









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _