pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

miercuri, 31 martie 2010

Oglinda care îţi arată cum stai cu sănătatea

Mediafax.ro

Oglinzile din sălile de baie vor putea în viitor nu doar să reflecte felul în care arată posesorii lor, ci şi să analizeze funcţiile vitale ale acestora şi să întocmească veritabile buletine medicale pe care să le expedieze prin e-mail medicilor de familie, potrivit dailymail.co.uk.Oglinda care îţi arată cum stai cu sănătatea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Tensiunea arterială, greutatea şi ritmul cardiac vor fi toate măsurate şi prezentate sub forma unui text scris pe oglindă.
Acest model de oglindă va fi conectat la un evaluator nutriţional, capabil să raporteze medicului curent, prin email, orice schimbare bruscă în starea de sănătate a posesorului.
În următorul deceniu, specialiştii se aşteaptă la apariţia băilor conectate la internetul de mare viteză. Oamenii vor putea să intre în contact prin SMS cu propriile lor săli de baie, transmiţându-le comenzi prin care să oprească, să pornească sau să adauge mai multă apă caldă şi spumă în cadă.
Totodată, cercetătorii lucrează deja la conceperea unui pat conectat la internet capabil să furnizeze posesorului texte scrise, imagini şi informaţii din lumea industriei de divertisment sau despre vreme.
Aceste idei se regăsesc în proiectul "House of the Future", prezentat la Ideal Home Show, expoziţie anuală organizată la Londra, iniţiată de cotidianul Daily Mail. Proiectul "House of the Future" este sponsorizat de Virgin Media, primul furnizor de internet de mare viteză (ISP) operaţional în Marea Britanie la 1 aprilie 2000.
În cei zece ani care au trecut de la introducerea sa, internetul de mare viteză a transformat felul în care britanicii trăiesc, lucrează, fac cumpărături sau se relaxează.

http://www.mediafax.ro/life-inedit/oglinda-care-iti-arata-cum-stai-cu-sanatatea-5789491/

....
V-ati instala o asemenea oglinjoara care nu s-ar grabi sa ne spuna cat suntem de ...dragalasi, ci cat suntem de...sanatosi?!?

2 comentarii:

  1. Da mi-as instala...cand vom ajunge sa fim si noi in rand cu occidentul...:))

    RăspundețiȘtergere
  2. buna intrebare, emil.

    poate peste cateva decenii, cine stie.

    RăspundețiȘtergere

Etichete