pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

marți, 23 martie 2010

A salvat cu sângele lui 2.000.000 de copii

click.ro/pe glob/
 Australianul vindecă miraculos bebeluşi de mai bine de 56 de ani

Un australian care are un tip de sânge extrem de rar a salvat viaţa a peste două milioane de copii pe parcursul a 56 de ani. Bărbatul donează sânge în fiecare săptămână, de la vârsta de 18 ani.
James Harrison, în vârstă de 74 de ani, are un anticorp în plasmă care are proprietatea de a combate boala Rhesus.
Bărbatul l-a salvat de la moarte chiar şi pe propriul nepoţel, născut de fiica lui, Tracey, donându-i sânge. Harrison donează sânge în fiecare săptămână, de la vârsta de 18 ani.
De când s-a descoperit cât este de valoros sângele său, i s-a făcut o asigurare de viaţă de un milion de dolari. Pe baza sângelui său a fost realizat şi un vaccin numit Anti-D. Harrison este supranumit "omul cu braţul de aur", sau "un om la două milioane".
Bărbatul a promis că va face donaţii după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, pe când avea 14 ani, şi a avut nevoie de 13 litri de sânge ca să se refacă. După ce a început să facă donaţii, medicii au descoperit proprietatea miraculoasă a sângelui său.
La acea vreme, mii de copii mureau în Australia din cauza bolii Rhesus. Datorită lui James Harrison şi a vaccinului care s-a produs pe baza sângelui său, decesele cauzate de această maladie au fost stopate.


Boala Rhesus  ucide micuţi

Boala Rhesus ucide micuţi


Boala Rhesus apare în cazul în care există o incompatibilitate de sânge între mamă şi făt. Această maladie a nou-născutului duce la leziuni cerebrale sau chiar la moartea copilului. Boala se manifestă prin distrugerea globulelor roşii ale bebeluşului de către anticorpii din sângele matern. Sângele lui James Harrison posedă anticorpi care stopează acest proces.

autor articol:

ARINA AVRAM

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/salvat-sangele-copii_0_924507653.html#
.......

VOI CAND ATI DONAT ULTIMA DATA SANGE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete