Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

A salvat cu sângele lui 2.000.000 de copii

click.ro/pe glob/
 Australianul vindecă miraculos bebeluşi de mai bine de 56 de ani

Un australian care are un tip de sânge extrem de rar a salvat viaţa a peste două milioane de copii pe parcursul a 56 de ani. Bărbatul donează sânge în fiecare săptămână, de la vârsta de 18 ani.
James Harrison, în vârstă de 74 de ani, are un anticorp în plasmă care are proprietatea de a combate boala Rhesus.




Bărbatul l-a salvat de la moarte chiar şi pe propriul nepoţel, născut de fiica lui, Tracey, donându-i sânge. Harrison donează sânge în fiecare săptămână, de la vârsta de 18 ani.
De când s-a descoperit cât este de valoros sângele său, i s-a făcut o asigurare de viaţă de un milion de dolari. Pe baza sângelui său a fost realizat şi un vaccin numit Anti-D. Harrison este supranumit "omul cu braţul de aur", sau "un om la două milioane".
Bărbatul a promis că va face donaţii după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, pe când avea 14 ani, şi a avut nevoie de 13 litri de sânge ca să se refacă. După ce a început să facă donaţii, medicii au descoperit proprietatea miraculoasă a sângelui său.
La acea vreme, mii de copii mureau în Australia din cauza bolii Rhesus. Datorită lui James Harrison şi a vaccinului care s-a produs pe baza sângelui său, decesele cauzate de această maladie au fost stopate.


Boala Rhesus  ucide micuţi

Boala Rhesus ucide micuţi


Boala Rhesus apare în cazul în care există o incompatibilitate de sânge între mamă şi făt. Această maladie a nou-născutului duce la leziuni cerebrale sau chiar la moartea copilului. Boala se manifestă prin distrugerea globulelor roşii ale bebeluşului de către anticorpii din sângele matern. Sângele lui James Harrison posedă anticorpi care stopează acest proces.

autor articol:

ARINA AVRAM

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/salvat-sangele-copii_0_924507653.html#
.......

VOI CAND ATI DONAT ULTIMA DATA SANGE?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _