pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

luni, 15 martie 2010

Secţie ambulatorie specială pentru tratarea dependenţilor de web

Aceasta funcţionează în cadrul spitalului Molinette din Italia, iar pacienţii au parte de tratamente specializate.

autor art: Sanda Uta
(click.ro)

În fiecare miercuri dimineaţă, după o programare prealabilă cei care au grave probleme de dependenţă şi sunt bolnavi cronic de această nouă maladie a secolului pot să apeleze la serviciile de psihologie oferite de medicul Donato Munno.

Ambulatoriul din Molinette a fost deschis ca parte integrantă a Departamentului de Neuroştiinţă din Regiunea Piemonte, coordonat de profesorul Filippo Bogetto.

Noua dependenţă poate ajunge să fie la fel de puternică şi distrugătoare ca dependenţa de droguri. Ideea de a crea o astfel de structură spitalicească a venit în urma unei teze de cercetare pe un eşantion de 100 de persoane.

S-a ajuns la concluzia că "dependenţa de Facebook" este una de tip haotic, nestructurată pe o anume substanţă sau acţiune ca în cazul drogurilor sau jocurilor de noroc. Persoanele cu o astfel de dependenţă suferă din punct de vedere social pentru că se izolează, pot avea probleme la locul de muncă, pot trăi iluzionaţi de o "realitate" greşit înţeleasă sau pot ajunge secătuiţi de resursele fizice din cauza privării de somn.


...........

Cat de dependenti de net/web va simtiti in momentul de fata?

Vi se pare benefica initiativa medicilor acelei sectii?

Va afecteaza sau nu viata personala orele petrecute pe net?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete