Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Secţie ambulatorie specială pentru tratarea dependenţilor de web

Aceasta funcţionează în cadrul spitalului Molinette din Italia, iar pacienţii au parte de tratamente specializate.

autor art: Sanda Uta
(click.ro)

În fiecare miercuri dimineaţă, după o programare prealabilă cei care au grave probleme de dependenţă şi sunt bolnavi cronic de această nouă maladie a secolului pot să apeleze la serviciile de psihologie oferite de medicul Donato Munno.

Ambulatoriul din Molinette a fost deschis ca parte integrantă a Departamentului de Neuroştiinţă din Regiunea Piemonte, coordonat de profesorul Filippo Bogetto.

Noua dependenţă poate ajunge să fie la fel de puternică şi distrugătoare ca dependenţa de droguri. Ideea de a crea o astfel de structură spitalicească a venit în urma unei teze de cercetare pe un eşantion de 100 de persoane.

S-a ajuns la concluzia că "dependenţa de Facebook" este una de tip haotic, nestructurată pe o anume substanţă sau acţiune ca în cazul drogurilor sau jocurilor de noroc. Persoanele cu o astfel de dependenţă suferă din punct de vedere social pentru că se izolează, pot avea probleme la locul de muncă, pot trăi iluzionaţi de o "realitate" greşit înţeleasă sau pot ajunge secătuiţi de resursele fizice din cauza privării de somn.


...........

Cat de dependenti de net/web va simtiti in momentul de fata?

Vi se pare benefica initiativa medicilor acelei sectii?

Va afecteaza sau nu viata personala orele petrecute pe net?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _