pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

duminică, 25 aprilie 2010

Dicţionarul - Tezaur al Limbii Române, finalizat după 105 ani

tvr.ro/joi 22 aprilie 2010/

După mai bine de un veac, Academia Română a finalizat Dicţionarul - Tezaur al Limbii Române. Ultimul volum, cel cu numărul 37, tipărit la Editura Academiei în urmă cu o săptămână, a fost lansat în cadrul unei şedinţe festive în Aula Mare a Academiei.

Elaborarea Dicţionarului - Tezaur a cuprins patru etape desfăşurate pe parcursul a 105 ani. Dicţionarul - Tezaur cuprinde 17.885 de pagini şi 175.000 de cuvinte şi variante.

Din anul 1867, când a fost demarat, şi până în prezent, studiul a fost coordonat de Ion Heliade Rădulescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Sextil Puşcariu şi Iorgu Iordan. La ediţiile finale ale proiectului a lucrat o echipă de cercetători coordonată de academicienii Gheorghe Mihăilă şi Marius Sala.

Peste câţiva ani, cercetătorii vor să elaboreze o formă definitivă a Dicţionarului - Tezaur. Acesta va beneficia pe viitor şi de un format electronic. Cercetătorii Academiei Române vor actualize lucrarea la fiecare zece ani.


...

Pe tvr.ro, la urmatorul link, puteti urmari si un mat. video legat de aceasta stire extrem de interesanta, importanta pentru patrimoniul limbii noastre:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=80677&c=99

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete