pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

luni, 19 aprilie 2010

LOCATIE DE...POVESTE

Aici pot înota 30.000 de oameni!

Bazinul din staţiunea chiliană San Alfonso del Mar, de două miliarde €, a intrat în Cartea Recordurilor

Sâmbătă 17 Aprilie 2010 - 17:18/click.ro/Pe glob/Autor art: Andrei R. Dobrogea/


Realizarea unei piscine de dimensiuni astronomice a durat cinci ani şi a costat aproximativ două miliarde de euro, la care se adaugă cheltuiellile anuale de întreţinere a încă două milioane, conform Daily Mail.

Cel mai adânc punct al piscinei este la 35 metri. Bazinul are 914,4 metri lungine, o suprafaţă de 80.937 de metri pătraţi şi se află în Algarrobo, pe coasta de sud a statului Chile.
Din luna ianuarie a anului 2008, "San Alfonso del Mar" se află în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare piscină din lume.
Construirea ei a durat cinci ani. Apa din piscina staţiunii este atât de cristalină şi de limpede încât poţi vedea fundul lacului artificial.
Mai mult, piscina este navigabilă pe porţiuni mici. "Monstrul din Chile", cum este supranumită piscina, poate "găzdui" aproape 30.000 de persoane şi are prevăzut un sistem computerizat de scurgere şi filtrare a apei de mare, trăgând-o din ocean, la un capăt, şi pompând-o în piscină, la celălalt capăt.
Soarele încălzeşte apa la o temperatură de aproximativ 26 grade Celsius, cu circa nouă grade mai mult decât Oceanul Pacific din care provine apa.
«Nu producem pagube oceanului»
Fernando Fischmann, biolog din Chile, cel care a lucrat la designul acestei piscine, spune că tehnologia avansată pe care o deţine compania la care lucrează poate ajuta la crearea unui paradis artificial în zone nelocuite.
"Atât timp cât avem acces nelimitat la apa sărată, putem face ca lucrurile să funcţioneze şi, mai ales, important este că nu producem pagube oceanului", a adăugat Fernando.
Staţia de pompare a apei oceanice este situată într-o piramidă construită cu geamuri de protecţie împotriva razelor ultraviolete

http://www.click.ro/pe_glob/mapamond/pot-inota-oameni_0_940106029.html

O DESTINATIE PE CARE O PUTEM CONSIDERA ORICAND...DE VIS 
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete