Treceți la conținutul principal

Primul om al Planetei

Primul om de pe Planeta a fost canibal

Faceti cunostinta cu Homo gautengensis! A aparut pe Terra acum mai bine de doua milioane de ani si a disparut cu aproximativ 600.000 de ani in urma. Cercetatorii spun ca este cea mai veche dovada a originilor speciei noastre, scoase la iveala pana acum.


Si ceea ce este cel mai important, forma dintilor i-a determinat pe oamenii de stiinta sa traga concluzia: mai mult ca sigur era canibal.
Noua teorie uimitoare se bazeaza pe descoperirea unor bucati de craniu despre care cercetatorii spun ca ar data de acum doua milioane de ani sau de acum cel putin 800.000 de ani.
Homo gautengensis
Antropologii au reconstituit in laborator infatisarea celui mai vechi om de pe Terra, Homo gautengensis din ramasitele de oase craniene: maxilar, dinti si alte portiuni fosilizate, descoperite in pesterile din Sterkfontein, provincia Gauteng din Africa de Sud.
Cel care a facut senzationala descoperire, doctorul Darren Curnoe , antropolog la o universitate din Australia, sustine ca este foarte posibil ca stramosul omului sa fi fost canibal, pentru ca ranile pe care le-a observat pe scalp demonstreaza acest lucru.  “A fost jupuit, fie pentru un ritual de inmormantare, fie mai degraba pentru consumul carnii”, spune el. Inclina sa creada ca cea de-a doua varianta este mai aproape de adevar pentru ca exista si bucati intregi de oase care au fost arse ca si cum ar fi fost practic gatite. “Este aproape o certitutidine ca omul era pe lista de meniu al lui Homo gautengensis”, a adaugat Dr. Curnoe.
Homo gautengensis, despre care se crede ca ar fi avut putin peste un metru inaltime si ar fi cantarit doar 44 de kilograme nu era exclusiv carnivor. Noua specie descoperita se pare ca avea dinti adaptati pentru a manca si plante si pentru a mesteca foarte mult.
Comparativ cu omul modern, Homo gautengensis avea bratele mai lungi, o infatisare asemanatoare cimpanzeilor, dintii mai mari si un creier mai mic, despre care insa se crede era suficient dezvoltat pentru comunicarea verbala.
“Chiar daca se pare ca Homo gautengensis folosea un limbaj articulat, acesta era mult mai rudimentar decat al nostru. Lipseau vocalele complexe si gramatica, specifice oricarei limbi vorbite de om in zilele noastre”, a declarat Dr. Curnoe pentru revista National Geographic.
Lipsa acestor abilitati de comunicare, specificul anatomiei si varsta noii specii i-au determinat pe cercetatori sa creada ca Homo gautengensis este o ruda foarte aproapiata a omului modern, dar nu neaparat un stramos direct.

Sursa foto: www.darrencurnoe.net
 ...
sursa:stirileprotv.ro

http://stirileprotv.ro/stiri/international/descoperire-senzationala-primul-om-de-pe-planeta-a-fost-canibal.html
...
O, Doamne ce bine ca specia umana a evoluat, totusi, atat de mult... Dincolo de toate defectele ei actuale si de toate nemultumirile epocii/secolului in care traim, ne manifestam, ne dezvoltam sau supravietuim, dupa caz.
... 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Din secretele, înţelepciunea/magia :) şi... puterea(...) ;) Rhondei Byrne(carti/(e)books) - pdf

Rhonda Byrne - Secretul, Legea atractiei 

(cartipdfgratuite.blogspot.ro)

Rhonda Byrne – The Secret pdfRhonda Byrne – The Magic pdf

(http://bookspot.ro)Rhonda Byrne - The Power(PDF Free Download)

 (http://freegreatebooks.blogspot.ro)  ...

     Dacă preferati în schimb/totuşi să răsfoiţi cărţile autoarei complet relaxaţi, în dulcele stil clasic, pentru că asta vă ajută, poate, să reflectaţi mai mult şi mai bine, inclusiv la ce citiţi/descoperiţi acolo, atunci le găsiţi, fară îndoială, şi aici/or here. ...


- Bucureşti, 28 iulie 2015, 11:11 AM -

...


F... or... f... you(...), instant(s)!

In... the same is nothing, in something, some...
P. I.Nu prea mă dau în vânt după... ce-i "ca la carte". Mă interesează clipa... Ea știe că nu... rămâi ceea ce pari.
P. I.

...
.. ...
.. ...


.. ... ..
(Foto: 99% ;) din... Arhiva personală)

...

.. ... .
reality insight with some...


...

Temp-tations, mmm...

 f. de la
'fast(er) fest'