Treceți la conținutul principal

Teleenciclopedia a facut...45 de ani!

45 de ani de Teleenciclopedia. La mulţi ani!

2222 de ediţii. Atât va număra Teleenciclopedia sâmbătă, când longevivul program al TVR împlineşte 45 de ani. Nu îi va sărbători printr-o ediţie specială, ci prin subiectele cu care şi-a cucerit publicul peste patru decenii: Paul Klee, Cafeaua, Mari bătălii, Amfibienii.

Teleenciclopedia s-a născut la 22 mai 1965, graţie directorului Televiziunii de la acea vreme, Octavian Paler.

Pianistul Dan Grigore, student la acea vreme (acum membru CNA), a interpretat genericul muzical al emisiunii, alături de Orchestra Radiodifuziunii Române, dirijată de Iosif Conta. Celebra arie de pian şi orchestră compusă de Nicolae Kirculescu a fost aleasă de Adolf Oprescu, primul producător al Teleenciclopediei, alături de Dumitru Udrescu.

Ceilalţi producători care şi-au legat, de-a lungul anilor, numele de Teleenciclopedia sunt Toma Popescu, Ioan Ionel, Cornelia Rădulescu şi Gabriela Nuţă.

Nume sonore au stat la microfonul Teleenciclopediei, dar şi în spatele programului, în calitate de consultanţi ştiinţifici.

Consultanţi ştiinţifici:

* Răzvan Theodorescu
* Alexandru Marinescu
* Ion Frunzetti
* Andrei Pleşu
* Octavian Paler
* Harald Alexandrescu

Nicolae Kirculescu - Moment muzical (Teleenciclopedia)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Din secretele, înţelepciunea/magia :) şi... puterea(...) ;) Rhondei Byrne(carti/(e)books) - pdf

Rhonda Byrne - Secretul, Legea atractiei 

(cartipdfgratuite.blogspot.ro)

Rhonda Byrne – The Secret pdfRhonda Byrne – The Magic pdf

(http://bookspot.ro)Rhonda Byrne - The Power(PDF Free Download)

 (http://freegreatebooks.blogspot.ro)  ...

     Dacă preferati în schimb/totuşi să răsfoiţi cărţile autoarei complet relaxaţi, în dulcele stil clasic, pentru că asta vă ajută, poate, să reflectaţi mai mult şi mai bine, inclusiv la ce citiţi/descoperiţi acolo, atunci le găsiţi, fară îndoială, şi aici/or here. ...


- Bucureşti, 28 iulie 2015, 11:11 AM -

...


F... or... f... you(...), instant(s)!

In... the same is nothing, in something, some...
P. I.Nu prea mă dau în vânt după... ce-i "ca la carte". Mă interesează clipa... Ea știe că nu... rămâi ceea ce pari.
P. I.

...
.. ...
.. ...


.. ... ..
(Foto: 99% ;) din... Arhiva personală)

...

.. ... .
reality insight with some...


...

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII, clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL.
INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane, la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de langa tine inform…