pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

joi, 24 iunie 2010

Pestera de pe...Marte!

Cine ar fi crezut? 16 elevi de clasa a VII-a de la Evergeen Middle School, California, au descoperit o pestera pe Marte, vizionand niste imagini surprinse de o camera cu infrarosu instalata pe sonda Mars Odyssey a celor de la NASA.

http://stirileprotv.ro/exclusiv/exclusiv-online/uimitor-niste-pusti-au-descoperit-o-pestera-pe-marte.html#

Ba mai mult, pustii au vazut chiar si o gaura in "acoperisul" pesterii.
Potrivit expertului Glen Cushing, de la US Geological Survey, cavitatea surprinsa pe Marte seamana cu alte zone ale Planetei Rosii.
Cushing este de parare ca in locul acestor gauri era de fapt acoperisul pesterii care a fost distrus din cauza unor eruptii vulcanice, deschizandu-se in acest fel poarta catre "cer".
De asemenea, acesta crede ca pesterile sunt chiar rezultatul activitatii vulcanice de pe Marte. Grota observata de elevii americani are dimensiunea de 190/160 m si o adancime de 115 metri.
Oamenii de stinta nu au inca informatii certe despre ceea ce se afla in aceste pesteri. Tocmai de aceea NASA va trimite o sonda care sa surprinda imagini din interiorul acestor cavitati.(sursa:stirileprotv.ro)

...

Inca o data Universul isi dezvaluie tainele, uimindu-ne. Inca o data copiii ne dovedesc ca sunt extrem de inteligenti si niste fini observatori carora nu le...scapa...NIMIC. 
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Etichete