Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Masina...zburatoare vs. ...SOLIDARITATEA...din/dintre...noi.

Nu va vorbim din filme SF si nici nu ne credem in The Jetsons. Masina zburatoare, Terrafugia Transition, un avion usor care se transforma in masina, a primit unda verde de la Administatia Federala de Aviatie a SUA.

Proiectata ca o “aeronava sportiva usoara”, Terrafugia Transition cantareste 600 de kilograme si este cel mai mic avion pentru uz privat aflat in clasificarile Administratiei Fererale de Aviatie americane.
Producatorul nu a putut sa incadreze elementele de siguranta, ca de exemplu airbagurile, in greutatea specifica avioanelor sportive. Insa, in mod unic, Administratia Ferderala de Aviatie i-a permis incadrarea la aeronave sportive, in ciuda celor 50 de kilograme in plus.

The Jetsons

Daca planuiesti sa-ti cumperi o astfel de masina zburatoare, ai nevoie de numai 20 de ore de zbor inainte de a o pilota de unul singur.
Masina are doua locuri si atinge viteze asemanatoare unui automobil obisnuit. Si, daca va intrebati, are un consum de sub 8 litri la suta de kilometri.
De indata ce se afla pe o suprafata adecvata, ca o pista de aeroport sau o suprafata de teren plat suficient de mare, Terrafugia Transition isi poate “intinde” aripile electrice si decola.
Aparatul atinge in zbor 185 de kilometri pe ora si are o autonomie de 740 de kilometri. Are nevoie de o pista lunga de aproximativ 500 de metri pentru decolare si incape intr-un garaj obisnuit.
Si, chiar daca pretul per exemplar a fost calculat la 194.000 de dolari, compania producatoare spune ca are deja 70 de cereri.

 ...
sursa:stirileprotv.ro/
http://stirileprotv.ro/stiri/international/viitorul-e-aici-masina-zburatoare-intra-in-productie-de-serie.html
 ...

...

Am folosit acest pretext al "Masinii....zburatoare" care, acolo, in tara de origine, va inta in productie de serie, - fiindca ma gandeam, cu durere, cu speranta la cei 13 mii de oameni care fug in seara asta din calea furiei apelor nemiloase si involburate, a apelor care parca s-au...suparat CRUNT pe Romania...

Si ma gandeam: Doooamne, ce mult ar vrea si ei sa se intample o minune, sa nu-si vada totul distrus, sa nu-si vada destinul complet dat peste cap... Ce mult le-ar trebui si lor niste masinute de-astea zburatoare(...), care, ca prin farmec(...) sa-i duca departe de rau si pericol!

Ce le-ar fi trebuit diguri solide, zone nedespadurite, rauri si lacuri reamenajate, ce bine le-ar fi prins mai multa grija in loc de nepasare, mai multe investitii in infrastructura si locuinte, nu doar...promisiuni, asteptari si vise(ca-n povesti pe care realitatea le contrazice) la masini zburatoare... care sa-i salveze miraculos(*si pe ei), macar si in ultimul moment(...), din calea naturii furioase si a pericolului iminent...

Dar de natura cine nu avu grija? Tot omul, tot oamenii...
Sau doar...neoamenii?!? Natura, victima si ea, ca si bietii sinistrati, ar spune ca asa e, din pacate...
Nu?
...
Toti cei aflati in suferinta in perioada asta crunta pentru ei si pentru necuvantatoarele de langa ei, au mare nevoie de ajutor. Al fiecaruia dintre noi, oricat de mic si modest ar fi el.
Important e sa existe! Sa existe solidaritate. Una reala.

...

Zilele trecute am citit si scris(pe un alt blog)despre campania Antenei 3, a Observator-ului  si a Fundatiei < Mereu Aproape>. 

Iata si link-ul unde gasim/gasiti mai multe informatii, in caz ca veti dori sa faceti donatii in conturile deschise pentru romanii sinistrati:

"APA TRECE, ROMANIA RAMANE!"

http://www.antena3.ro/romania/apa-trece-romania-ramane-campanie-pentru-ajutorarea-sinistratilor-initiata-de-antena-3-si-observator_102783.html

Jurnaliştii de la Antena 3 si Observator, alături de Fundaţia "Mereu Aproape", cu sprijinul Carrefour, au început campania umanitara "APA TRECE, ROMÂNIA RĂMÂNE". Victimele inundaţiilor se simt singure. Nu sunt! Le suntem, cu toţii, aproape.

CONTURILE PENTRU DONAŢII:

FUNDAŢIA MEREU APROAPE


CIF: 18212553

Bdul. Ficusului nr.44 A, et. 4, sector 1, BUCUREŞTI

BANCA: BRD-GSG-SMCC COD BIC: BRDEROBU

IBAN LEI: RO05BRDE450SV07295334500

IBAN EURO: RO31BRDE450SV23761534500

...
Sursa:www.antena3.ro
...


...

Sa-i ajutam, dupa puteri, pe cei aflati in suferinta, pe cei care, poate nici nu mai cred in soarta lor, - ca sa o ia de la capat! Cu gandul la cei care ii ajuta chiar in aceste clipe, oameni anonimi si fff. curajosi si inimosi, carora merita sa le multumim si noi, ca romani(pentru alti romani), cu recunostinta, cu gandul si la cei care, din nefericire, au pierit in aceste incercari la care i-au supus destinul si nesansa... Si chiar nepasarea/neputinta altora, a multora...

Dumnezeu sa-i odihneasca!


Iar pe cei care inca se lupta cu soarta nemiloasa, cu neglijenta unora si altora, cu natura, Dumnezeu sa-i ajute si sa le dea puterea si intelepciunea de a trece cu bine peste toate!

Pentru ca in curand sa rasara, iar...Soarele! Mai ales in inimile si...destinele lor...


...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _