pubovore

adalso

5USATv live

netvisiteurs

Matomy Seo

CPX24

sâmbătă, 21 august 2010

Imbatraneste...(si) Luna(???!!!)

www.stirileprotv.ro


Luna devine din ce in ce mai mica! Imbatraneste si are "riduri"!

Studii recente arata ca pe scoarta Lunii s-au format niste incretituri pe masura ce interiorul ei s-a racit. Astfel, in decursul a catorva milioane de ani, circumferinta Lunii s-a miscorat.

Nu atat de mult, insa, incat sa fie vizibil pentru pamantenii dornici de iubiri sub clar de luna.

Oamenii de stiinta au identificat 14 formatiuni care arata ca niste “munti” raspanditi pe suprafata Lunii. Initial, incretiturile au fost observate doar la “ecuatorul” Lunii, dar acum este pentru prima data cand cercetatorii au dovezi ca ele au aparut si in alte zone, ca urmare a unui proces global.

Remarcabila descoperire facuta de curand de Agentia Spatiala Americana releva practic ca daca Terra se incalzeste, Luna se raceste si …. imbatraneste. Unicul satelit natural al Pamantului se imputineaza si se stange odata cu trecerea timpului.
Luna

Marimea formatiunilor care ating chiar si 10 metri inaltime si se intind pe cativa kilometri, indica o micsorare a dimensiunilor Lunii, cu aproape 100 de metri. Aceasta modificare este importanta, pentru ca Luna are un diametru de patru ori mai mic decat cel al Pamantului.Pe de alta parte, Luna nu este singura care isi “pierde” din marime. Mercur are incretituri si mai mari, ceea ce indica o si mai mare micsorare in timp.

“Cel mai interesant aspect legat de aceasta descoperire este acela ca Luna nu este un cadavru, nu este ceva incremenit in aceeasi stare din urma cu miliarde de ani. Aceste “riduri” ar putea fi mai tinere de un milliard de ani. Chiar mult mai recente de atat! In termeni geologici, asta inseamna ca Luna este inca activ”, a explicat Tom Watters, specialist la Departamentul Aero-Spatial, Muzeul Smithsonian.

Ne putem intreba, asadar, cat de... neteda arata venerabila doamna in frageda pruncie, in urma cu patru miliarde si jumatate de ani. Si mai ales daca nu cumva, in prezent, e o biata batrana in pragul mortii. Nu de alta, dar odata cu ea, s-ar stinge si Pamantul.

...
sursa: stirileprotv.ro
...


Oare care e mesajul tacit al...Lunii pentru...omenire?!?

Unul de bun-augur sau...?!?

Hmmm, parca ti-e si teama sa reflectezi, la prima vedere, la intrebarea asta.

...


2 comentarii:

Etichete