Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Imbatraneste...(si) Luna(???!!!)

www.stirileprotv.ro


Luna devine din ce in ce mai mica! Imbatraneste si are "riduri"!

Studii recente arata ca pe scoarta Lunii s-au format niste incretituri pe masura ce interiorul ei s-a racit. Astfel, in decursul a catorva milioane de ani, circumferinta Lunii s-a miscorat.

Nu atat de mult, insa, incat sa fie vizibil pentru pamantenii dornici de iubiri sub clar de luna.

Oamenii de stiinta au identificat 14 formatiuni care arata ca niste “munti” raspanditi pe suprafata Lunii. Initial, incretiturile au fost observate doar la “ecuatorul” Lunii, dar acum este pentru prima data cand cercetatorii au dovezi ca ele au aparut si in alte zone, ca urmare a unui proces global.

Remarcabila descoperire facuta de curand de Agentia Spatiala Americana releva practic ca daca Terra se incalzeste, Luna se raceste si …. imbatraneste. Unicul satelit natural al Pamantului se imputineaza si se stange odata cu trecerea timpului.
Luna





Marimea formatiunilor care ating chiar si 10 metri inaltime si se intind pe cativa kilometri, indica o micsorare a dimensiunilor Lunii, cu aproape 100 de metri. Aceasta modificare este importanta, pentru ca Luna are un diametru de patru ori mai mic decat cel al Pamantului.



Pe de alta parte, Luna nu este singura care isi “pierde” din marime. Mercur are incretituri si mai mari, ceea ce indica o si mai mare micsorare in timp.

“Cel mai interesant aspect legat de aceasta descoperire este acela ca Luna nu este un cadavru, nu este ceva incremenit in aceeasi stare din urma cu miliarde de ani. Aceste “riduri” ar putea fi mai tinere de un milliard de ani. Chiar mult mai recente de atat! In termeni geologici, asta inseamna ca Luna este inca activ”, a explicat Tom Watters, specialist la Departamentul Aero-Spatial, Muzeul Smithsonian.

Ne putem intreba, asadar, cat de... neteda arata venerabila doamna in frageda pruncie, in urma cu patru miliarde si jumatate de ani. Si mai ales daca nu cumva, in prezent, e o biata batrana in pragul mortii. Nu de alta, dar odata cu ea, s-ar stinge si Pamantul.

...
sursa: stirileprotv.ro
...


Oare care e mesajul tacit al...Lunii pentru...omenire?!?

Unul de bun-augur sau...?!?

Hmmm, parca ti-e si teama sa reflectezi, la prima vedere, la intrebarea asta.

...


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _