Treceți la conținutul principal

Tsunami...solar vs...tsunami de...INTELEPTIRE


Pamantul va fi lovit de un tsunami solar

www.ziare.com

Pamantul va fi lovit miercuri de un tsunami solar, care ar putea sa afecteze satelitii artificiali, prin valul de plasma ce va fi aruncat catre planeta noastra, avertizeaza specialistii.
Exploziile solare puternice care au avut loc duminica au facut ca un val de atomi ionizati sa se indrepte cu viteza spre pamant. Astfel, s-au creat premisele ideale pentru o furtuna geomagnetica si un spectacol de lumini exceptional, sustin astronomii citati de FoxNews.

Explozia solara a fost detectata de Observatorul Dinamicii Solare al NASA, care inregistreaza imagini high-definiton ale Soarelui pe diferite lungimi de unda, incercand sa descopere misterele stelei noastre.

Specialistii de la centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizica sustin ca explozia ar putea duce la formarea unei aurore boreale. Aurorele apar in general in Canada si Alaska, insa se pare ca, miercuri seara, acestea vor putea fi observate si de catre locuitorii din nordul Statelor Unite si Marii Britanii dar si in alte regiuni, datorita furtunilor geomagnetice ce "imping" aurora mai spre sud.

Cand au loc explozii solare puternice, particulele solare calatoresc de-a lungul campurilor magnetice ale Pamantului, catre poli: in cadrul acestui proces, particulele se ciocnesc cu atomi de nitrogen si de oxigen si apoi stralucesc, creand un efect similar unor neoane in miniatura.

Specialistii sustin insa ca exploziile nu vor fi periculoase, pentru ca radiatiile vor fi filtrate de atmosfera; cu toate acestea, pilotii si pasagerii din avioane ar putea fi expusi la un nivel mai mare de radiatii, in aceasta perioada.
Particulele solare ar putea afecta si satelitii, sustin specialistii: compania Orbital Sciences Corp. sustine ca unul dintre satelitii sai a fost avariat si scos din uz din pricina unei explozii similare, in cursul acestui an.

Activitatea Soarelui este ciclica si o perioada cu explozii solare puternice are loc o data la 11 ani, fiind nevoie de 5 ani si jumatate pentru ca nivelul exploziilor solare sa ajunga de la minim la maxim. Specialistii sustin ca ultimele explozii solare arata ca Soarele "se trezeste" si va ajunge din nou la un maxim de activitate.

Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori spune ca acest tsunami solar nu ne va afecta.

El a declarat pentru Ziare.com ca este o activitate normala a Soarelui care nu va avea efecte asupra Pamantului si a oamenilor. Potrivit lui Valentin Grigore, doar in cazul in care aceasta explozie solara ar fi fost foarte puternica vor fi afectati satelitii si sistemele de telecomunicatii.

NASA a urmarit indeaproape furtuna solara si a reusit sa inregistreze imagini spectaculoase ale fenomenului.
...

http://www.ziare.com/magazin/planete/pamantul-va-fi-lovit-de-un-tsunami-solar-1033301
...


Extrapoland putin povestea soarelui, care ba pare periculoasa, dupa unii, ba e benefica chiar si  pt...creier, dupa altii, ma gandeam, aseara, ca la cat de putin isi pretuiesc unii propria viata, parcursul ei, rostul ei, pe ei insisi si...pe ceilalti, - zau ca n-ar fi rau ca ei, si chiar...omenirea - la scara planetara, sa beneficieze...de un tsunami de inteligenta sau, mai bine zis de...INTELEPCIUNE(*INTELEPTIRE)...(...)

N-ar fi rau, asa e?!!

Comentarii

 1. nu n-ar fi rau. totul e sa crezi ca se poate intampla si asa minune...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ar fi ultimul;
  înţelepciunea, ca nivel, va rămâne tot acolo...

  RăspundețiȘtergere
 3. Ups... Atunci ar fi...tragic, chiar daca despre o asemenea "posibilitate" (de tsunami...)vorbim doar metaforic sau teoretic.

  Macar...deocandata. :)

  Multumesc, amandorura, pentru pareri.

  Va mai astept.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Din secretele, înţelepciunea/magia :) şi... puterea(...) ;) Rhondei Byrne(carti/(e)books) - pdf

Rhonda Byrne - Secretul, Legea atractiei 

(cartipdfgratuite.blogspot.ro)

Rhonda Byrne – The Secret pdfRhonda Byrne – The Magic pdf

(http://bookspot.ro)Rhonda Byrne - The Power(PDF Free Download)

 (http://freegreatebooks.blogspot.ro)  ...

     Dacă preferati în schimb/totuşi să răsfoiţi cărţile autoarei complet relaxaţi, în dulcele stil clasic, pentru că asta vă ajută, poate, să reflectaţi mai mult şi mai bine, inclusiv la ce citiţi/descoperiţi acolo, atunci le găsiţi, fară îndoială, şi aici/or here. ...


- Bucureşti, 28 iulie 2015, 11:11 AM -

...


F... or... f... you(...), instant(s)!

In... the same is nothing, in something, some...
P. I.Nu prea mă dau în vânt după... ce-i "ca la carte". Mă interesează clipa... Ea știe că nu... rămâi ceea ce pari.
P. I.

...
.. ...
.. ...


.. ... ..
(Foto: 99% ;) din... Arhiva personală)

...

.. ... .
reality insight with some...


...

Temp-tations, mmm...

 f. de la
'fast(er) fest'