Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Sanatatea si... faptele bune

evz.ro/10 sept. 2010

Faptele bune te fac mai sănătos

Să faci fapte bune pentru ceilalţi ţi-ar putea îmbunătăţi starea de sănătate, susţin specialiştii de la Universitatea Sussex.

Aceştia au măsurat atât nivelul de stres, cât şi emoţiile unui grup de bărbaţi şi femei care, timp de nouă zile, au participat la acţiuni de caritate sau au făcut fapte bune.

S-a constatat astfel că aceia care au realizat tot felul de activităţi în favoarea celorlalţi, fie doar că şi-au ajutat vecinii la grădinărit, erau mai puţin stresaţi sau furioşi şi dovedeau o mai mare încredere în sine.

Rezultatele cercetării demonstrează că zicala "Ajută-ţi aproapele!" nu este doar o vorbă în vânt. Cu toate acestea, românii nu par să ţină cont de ea. Un studiu Gallup, ale cărui rezultate au fost publicate ieri, arată că România este codaşă în clasamentul altruismului. Ţara noastră se plasează pe poziţia 142 din 153 în topul generozităţii.

Cu toate acestea, sociologii contactaţi de EVZ susţin că mitul românului altruist este încă susţinut.

Studiul citat, "World Giving Index", arată că doar 14% dintre români au dat bani în scopuri caritabile în ultima lună şi doar 28% au ajutat persoane pe care nu le cunosc.

"Dărnicia reduce nivelul de stres, generând un lanţ de reacţii pozitive, de la creşterea imunităţii organismului, până la prevenirea accidentelor cerebrale şi a infertilităţii", susţine doctorul David Lewis, coordonatorul studiului.


http://www.evz.ro/detalii/stiri/faptele-bune-te-fac-mai-sanatos-905539.html
...

Cand am citit stirea am zambit. In primul rand, pentru ca stiam asta si fara s-o certifice cercetatorii... In al doilea rand, pentru ca e... la mintea cocosului ca un gest altruist iti modifica in bine starea de spirit...
Si in al treilea rand fiindca m-am gandit, de data asta oarecum amar, daca vreti, ca prea putini se mai gandesc astazi la altruism si la gesturi care nu sunt "de fatada".

In caz contrar realitatea insasi ar avea o fata mai... umana(...)


Pana una alta, ei/ele...



ne dau clasa. Demult. Aproape la nivel planetar... 


Nu credeti?


...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _