Treceți la conținutul principal

Dominoul alegerilor

de P. Ionescu   O alegere seamănă, într-un fel, cu un punct de pornire/plecare. Dacă, în cel mai nefericit caz, decizia alegerii tale aparţine, fie şi parţial, altcuiva, e ca şi cum ai fi… obligat/constrâns practic să… construieşti ceva pe o temelie şubredă. De care nu eşti sigur (cât va rezista), de care ajungi să te temi, din diverse motive - (în special) că se poate prăbuşi în orice moment. Ca un castel de nisip, de altfel frumos - în bătaia vântului sau erodat de forţa valurilor.  

 
(foto: Google)

   Luând cu ea, probabil, ceea ce-ţi doreai mai mult, şi n-ai conştientizat la timp ori n-ai avut curajul să împlineşti (chiar şi) de unul singur. Cu orice risc.
  Tocmai de aceea, cel mai bine/indicat este ca alegerile (cele mai) importante, cele care ne definesc, să ne aparţină (dacă ţinem cu adevărat la ele şi la dorinţele/(obiectivele) noastre… ) în exclusivitate. Asumându-ne, în cunoştinţă de cauză, şi tot ce poate/ va decurge de aici.

  În spiritul celor spuse, o să îmi permit să închei cu o cugetare, bazată în primul rând pe... experienţa de viaţă(care poate fi, nu-i aşa, a fiecăruia):

   E mai bine să renunţi, poate, pe parcurs, la anumite alegeri, decât să nu (mai) faci nici una. (P. Ionescu)

Bucureşti, 24-25 feb. 2015, 11:17 AM – 

... 


   P.S.: Şi ca să ne şi amuzăm puţin, după o zi (sau 2 :) ) în care mulţi au ales să facă (iar) paradă, mai mult de dragul marketingului sau ca să se înscrie în... trend, decât al constanţei/constantei sentimentelor, iată ce se susţine: Matematicienii au găsit formula iubirii eterne.

   Judecaţi şi singuri dacă... dragostea poate fi „decodificată” şi în acest mod. În loc să fie trăită/savurată... pur şi simplu ;) . Cel mai adesea cu discreţia(faţă de... restul lumii ;)) pe care o presupune profunzimea.
...

sursa: http://jurnalul.ro/

...


Comentarii

  1. Dincolo de formul aiubirii eterne, ]n prezent s-a identificat și cauza Ciumei negre, după 700 de ani, iar vinovat nu este șobolanul european... ;)
    *
    Gânditorul este recent, de pe Lipscani...

    RăspundețiȘtergere
  2. E mai mult decat expresiv, dincolo de faptul ca apartine... timpurilor moderne :), ca si noile teorii de care aminteai si tu ;) Multumesc pentru vizita si pentru raspuns. Wekeend insorit! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Din secretele, înţelepciunea/magia :) şi... puterea(...) ;) Rhondei Byrne(carti/(e)books) - pdf

Rhonda Byrne - Secretul, Legea atractiei 

(cartipdfgratuite.blogspot.ro)

Rhonda Byrne – The Secret pdfRhonda Byrne – The Magic pdf

(http://bookspot.ro)Rhonda Byrne - The Power(PDF Free Download)

 (http://freegreatebooks.blogspot.ro)  ...

     Dacă preferati în schimb/totuşi să răsfoiţi cărţile autoarei complet relaxaţi, în dulcele stil clasic, pentru că asta vă ajută, poate, să reflectaţi mai mult şi mai bine, inclusiv la ce citiţi/descoperiţi acolo, atunci le găsiţi, fară îndoială, şi aici/or here. ...


- Bucureşti, 28 iulie 2015, 11:11 AM -

...


F... or... f... you(...), instant(s)!

In... the same is nothing, in something, some...
P. I.Nu prea mă dau în vânt după... ce-i "ca la carte". Mă interesează clipa... Ea știe că nu... rămâi ceea ce pari.
P. I.

...
.. ...
.. ...


.. ... ..
(Foto: 99% ;) din... Arhiva personală)

...

.. ... .
reality insight with some...


...

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII, clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL.
INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane, la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de langa tine inform…