Treceți la conținutul principal

Distreaza-te, (ne)socoteste*, iubeste!

Cum se mentine o relatie la distanta.

De cele mai multe ori, relatiile la distanta sunt cel mai greu de suportat, de catre ambii parteneri, si nu toate au parte de un final fericit. Indiferent de cat de greu ni se par de intretinut, relatiile la distanta exista. Multe dintre noi, fie au experimentat, fie traiesc astfel de relatii. Indiferent de nivelul la care se face, comunicarea dintre cei doi parteneri nu are loc asa cum ar trebui sa se intample in mod normal.

Care sunt motivele pentru care relatiile la distanta nu dureaza? Cum ar trebui sa ne comportam ca totul sa decurga normal?

De ce multe dintre ele nu se contretizeaza?

Iata doar cateva dintre intrebarile pe care majoritatea dintre noi le punem atunci cand suntem implicate intr-o astfel de relatie. Majoritatea relatiilor la distanta incep pe internet. Frumusetea acestui inceput este ca ai posibilitatea sa fii deschis si sa ii spui celuilalt tot ce ai pe suflet. Urmeaza schimbul de poze, impartasirea de idei, pasiuni, primele certuri, etc. Ce va desparte, insa, sa va cunoasteti si mai bine este distanta, care de cele mai multe ori este de mii kilometri. Relatiile la distanta se pot termina si foarte brusc, in momentul in care descoperi ca la celalalt capat nu se afla persoana de care tu ai nevoie. Ca relatia sa dureze, trebuie sa existe un interes comun, atractia psihica nefiind intotdeauna suficienta. Iata cativa pasi de care trebuie sa tii cont in cazul in care esti implicata intr-o astfel de relatie:

Lasa deoparte pesimismul - daca esti la inceputul unei astfel de relatii, trebuie sa iti oferi o sansa. Luminita de la capatul tunelului exista si trebuie sa crezi in ea. Incearcati sa va faceti planuri de viitor.

Majoriatea relatiilor la distanta nu dureaza pentru niciunul dintre parteneri nu are curajul sa faca planuri. Evident, acest lucru inseamana si sacrificii. Dar exista oare relatie fara sacrificii?

Fii sincera cu tine si gandeste-te, inca de la primele discutii, daca chiar asta iti doresti cu adevarat. Poti mentine o relatie la distanta sau crezi ca nu vei avea decat de suferit si nu merita? Cu cat trece timpul, cu atat te vei atasa mai mult si exista mai multe sanse ca tu sa suferi. Incercati sa comunicati in fiecare zi si cat mai des. In conditiile in care nu va vedeti, este foarte important ca intre voi sa se realizeze acea legatura emotionala. Conversatiile nu trebuie sa fie foarte lungi, ci atat cat sa stiti unul de celalalt. Daca ai nevoie de un sfat, nu ezita sa il ceri. Desi unii spun ca sunt demodate, scrisorile de dragoste inca se mai poarta. Odata cu ele ii poti trimite si un cadou sau ceva ce stii ca i-ar face placere sa primeasca. Gandeste-te si la avantajele pe care ti le poate aduce o astfel de relatie. Poti avea mai mult timp pentru tine, pentru familie si prieteni. In plus de asta, momentul in care va vedeti vedea pentru prima data, va fi de neuitat. Incercati sa va descoperiti pasiunile comune. De exemplu, alegeti un film pe care niciunul dintre voi nu l-a vazut. Dupa ce l-ati vazut, spuneti-va unul altuia ce faze din film v-au placut cel mai mult si in care v-ati regasit. Vorbiti cat mai des la telefon - intr-o relatie la distanta, telefonul este foarte important. Vocea de la celalalt capat al firului inseamna mult, mai ales in momentul in care cuvintele pe care de obicei le citesti se transforma in vorbe. Evitati sa va controlati reciproc - iata una dintre problemele majore cu care se confrunta persoanele care au o relatie la distanta. In general si indiferent de situatie, oamenii au tendinta de a controla.

Atat timp cat ambii va doriti o relatie libera, in care sa nu va simtiti nicidecum incorsetati, totul este in regula. In momentul in care apare gelozia si posesivitatea, indiferent daca celalalt se afla la 2000 de kilometri, totul se termina. Cumpara un joc pe care sa il puteti juca impreuna pe internet. Vei vedea ca timpul trece altfel si, in plus, aveti ocazia sa va distrati pe cinste! Cumparati-va cate un webcam, astfel incat sa aveti posibiliatea sa va si vedeti in timp de vorbiti. Ti-ai cumparat ceva dragut si esti foarte entuziasmata? Trimite-i un mail cu poze si spune-i cat mult iti doresti sa vada si el. Daca simti ca te-ai atasat prea mult de celalalt si stii ca relatia voastra nu va avea nicio sansa, este bine sa renunti pana nu este prea tarziu. Nici tu si nici el nu meritati sa suferiti. Evaluati-va relatia si decideti daca mergeti pe drumuri separate sau treceti impreuna peste aceste obstacole. O relatie la distanta nu difera foarte mult de una normala, pentru ca presupune aceleasi lucruri: comunicare, incredere, respect, sacrificii si intelegere. Una dintre cele mai grele momente intr-o relatie la distanta este conectivitatea, cand unul dintre parteneri este mai ocupat decat celalalt. Daca tu esti cea ocupata, atunci incearca sa ii explici partenerului tau ce implica jobul tau si sa il intelegi la randul tau daca el cel ocupat. Flexibilitatea in acest caz este foarte importanta. Ia in calcul faptul ca a avea vieti separate insemana o sansa in plus de maturizare individuala. Unele cupluri se "despart" pentru a se regasi pe sine, dar intr-o relatie la distanta avantajul este ca ai suficient spatiu sa te regasesti. Nu uita ca orice relatie la distanta preupune multa munca, dedicare si incredere maxima in partener. In orice moment poate sa intervina paranoia care, in cele mai multe dintre cazuri, duce la distrugerea relatiei. Relatiile la distanta sunt cele mai dificile pentru ca oricat de des comunicati, nimic nu se compara cu un sarut, cu o imbratisare, cu o atingere. Acesta este lucrul cel mai dureros care face ca multe persoane sa renunte la o astfel de relatie. Singurul lucru care sa te faca sa rezisti este sa te gandesti la clipa in care va veti intalni pentru prima data!

Autor articol: Mihaela Udrea( Eva.ro)

http://www.eva.ro/dragoste/relatii/cum-se-mentine--%20o-relatie-la-distanta-articol-8776.html?pagina=2

...............
Eu pot adauga doar atat: Daca exista sentimente adevarate, se poate. Plus sinceritate, optimism, rabdare si vointa de ambele parti Si daca niciunul dintre posibili parteneri de viata nu se joaca cu inima celuilalt...

Astept cu interes si parerile voastre.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Robert Sternberg, triunghiul si... iubirea(...)

Garbo » Life » Familie Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai? Publicat pe 29 Octombrie 2010 Psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii, clasificand-o in opt categorii diferite si interpretand-o prin intermediul unui triunghi. In 1986, psihologul Robert Sternberg propune o viziune inedita asupra iubirii cunoscuta sub numele de TEORIA TRIUNGHIULARA A IUBIRII , clasificand iubirea in opt categorii diferite si percepand-o prin intermediul unui triunghi. Sternberg este de parere ca iubirea poate fi caracterizata pornind de la trei componente de baza ale relatiilor interpersonale si anume: INTIMITATEA, PASIUNEA SI ANGAJAMENTUL. INTIMITATEA ca si componenta a iubirii se refera la sentimentul de apropiere existent intre doua persoane , la legatura profunda care se realizeaza intre ele, la comunicarea existenta in cadrul unei relatii. Intimitatea este legatura emotionala prin care oferi celui de lan

Dati o noua sansa copiilor bolnavi de inima!

Participand la Campania "Sansa la viata, sansa la noi amintiri...", dam inca o sansa copiilor cu probleme cardiovasculare... Asa ca nu ezitati! http://ro.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy5zdXBlcmJlYmUucm8vYXJ0aWNvbF83NDYvcHJvY3Rlcl9fX2dhbWJsZV9sYW5zZWF6YV9jYW1wYW5pYV9fX19zYW5zYV9sYV92aWF0YV9fc2Fuc2FfbGFfbm9pX2FtaW50aXJpLmh0bWw _